Wanhan nuoret

Lapin vaellus

Vaellus
Juomatauko matkalla Luirojärvelle

Eväshetki tunturin rinteellä 500m korkeudessa? Letunpaistoa tulilla rankan päivän päätteeksi? Saunomista keskellä erämaata? Päiväunet tunturin huipulla? Jos edellämainitut kokemukset kiinnostavat, tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde nuorten lapinvaellukselle! Vaellus on vuotuinen voimienkoitos Lapin karussa ja kauniissa erämaassa. Viikon vaellus tehdään perinteisesti heinä - elokuun vaihteessa, ennen koulujen alkamista.

Kesällä 2002 vaellettiin Lemmenjoella, elokuussa 2003 valloitettiin Halti. Kesällä 2004 vaellettiin Kevolla. Kesä 2005 pääsi jäämään välistä, mutta elokuusta 2006 alkaen vaeltajat ovat valloittaneet Urho Kekkosen kansallispuiston tuntureita kerran vuodessa. Suuri kansallispuisto Saariselällä monipuolisine maastoineen tarjoaakin joka vuodelle jotain uutta.

Saariselän vaellusreissut on tehty vaellusriparin matkassa, jolloin on saatu bussi sopivasti täyteen. Rippikoulun jäädessä leirikeskusjaksolle Tievatuvalle, vaeltajat suunnistavat jo tunturiin. Vaelluksien kilometrimäärät ovat vaihdelleet n. 50 ja 110 km välillä riippuen osallistuvasta porukasta ja kiinnostuksen kohteista. Joka kerta ollaan kuitenkin suunnattu UKK-puiston erämääosaan, suurien tunturien ääreen.

Lisätiedot Mikalta


Kesälle 2017 ei ole suunnitteilla vaellusreissua.

Tulevien vuosien osalta tilanne on auki. Järjestämme retkeä mielellämme mikäli kiinnostusta ilmenee. 

Lisätiedot  

Mikalta