Wanhan nuoret

Rippikoulu Mäntsälässä

Noin 250 nuorta käy vuosittain rippikoulun Mäntsälässä. Suurin osa käy leirimuotoisen rippikoulun joko kesällä tai hiihtolomalla.
Leiririppikoulun lisäksi järjestetään vuosittain päivärippikoulu.

Mitä siellä tapahtuu?

Rippikoulussa miltei 40 ihmistä elää reilun viikon yhdessä opetellen elämään ja ottamaan toiset huomioon. Rippikoulu on paikka, jossa voi miettiä omaa elämäänsä ja sitä, mitä elämältään haluaa. Rippikoulussa opitaan lisää Jumalasta, seurakunnasta, Raamatusta ja ihmisestä. Rippikoulussa opitaan hiljentymään. Leiripäivän päättävä Warttis, iltahartaus on hetki, jossa saa vain olla.

Rippikoulussa vietetään hauskaa vapaa-aikaa. Pelataan ja leikitään, nauretaan iltaohjelmissa, hiljennytään Warttiksissa, touhutaan ja väitellään, näytellään ja ajatellaan. Jokainen ryhmä löytää omat juttunsa ja niitä muistellaan vielä pitkään

Ripari A12
Save

Miten voi ilmoittautua?

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu 4.-18.10.2017 sähköisellä lomakkeella. Kirkkoon kuuluville rippikouluikäisille postitetaan kotiin tietoa ilmoittautumisesta. Molemmilla yläkouluilla pidetään tulevan vuoden rippikouluista informaatiotunnit kahdeksasluokkalaisille. Molemmille kouluille toimitetaan myös tiedotteita ja ohjeet ilmoittautumisesta.

Ryhmävalinnat ilmoitetaan marraskuun alussa sähköpostitse nuorelle ja hänen huoltajalleen.

Rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan toimintaan jo talvella ja saavat jumalanpalveluksista, nuorten- ja muista tilaisuuksista merkinnän osallistumiskorttiin. Leirien ennakkotapaamiset järjestetään syys- ja kevättalvella.

Mitä se maksaa?

Leiririppikoulun hinta vahvistetaan kullekin vuodelle erikseen ja ilmoitetaan ilmoittautumisohjeiden yhteydessä.

Nykyinen leiririparin hinta on 90 euroa. Se vastaa vajaan kahden vuorokauden kuluja leirillä.

Päivärippikoulu maksaa 30 euroa.

Pienryhmärippikoulu maksaa 50 euroa.

Perheen taloudellisen tilanteen niin vaatiessa, voi rippikoulumaksusta anoa vapautusta. Lisätietoja saa rippikoulupastorilta

Konfirmaatio ja rippijuhla

Konfirmaatio kirkossa on yleisimmin klo 10.00 päiväjumalanpalveluksen yhteydessä, joskus sunnuntai- tai lauantai-iltapäivänä. Nuoret pukeutuvat tuohon juhlaan seurakunnan valkoisiin alboihin. Konfirmaatiomessuun Konfis A7kutsutaan nuorten vanhempia, kummeja, isovanhempia ja muita sukulaisia. Myös nuorten ystäviä on ilo nähdä kirkossa.

Konfirmaation jälkeisen juhlan jokainen perhe järjestää oman elämäntilanteensa mukaan. Joku tykkää kutsua koko laajan suvun rippijuhlaan, toinen pitää mieluummin pienen juhlan aivan lähimmille.

Mitä rippikoulun jälkeen?

Rippikoulun käytyään saa nuori oikeuden osallistua konfirmaatioon ja ehtoolliselle. Nuori voi myös toimia kummina ja voi mennä kirkollisesti naimisiin. Kaikille rippikoulun kunakin vuonna käyneille lähetetään kirje, jossa nuoria kutsutaan mukaan nuorten toimintaan ja isostoimintaan.